Als de zonnige dagen elkaar opvolgen, willen we natuurlijk maar één ding: naar zee. Of het zwembad. In ieder geval is het tijd om heerlijk te zonnen, afgewisseld met een verfrissende duik hier en daar. Hoe goed zo’n dag ook is voor je humeur, je haren worden minder blij van al dat felle zonlicht, chloorwater en zeewater. Je coupe kan daarom in de zomer wel wat extra verzorging gebruiken. Hieronder tips om jouw lokken ook in deze tijd van het jaar gezond en stralend te houden.

Zorg voor een beetje bescherming
In de zomer kan de krachtige zon ervoor zorgen dat je haren droog worden. Zilt zeewater en chloor in zwembadwater helpen ook niet mee. Je lokken kunnen er in de zomermaanden dan ook behoorlijk dor en dof bij gaan hangen. Blondines zullen dit effect nog sterker ervaren omdat blond haar van nature dunner en daardoor kwetsbaarder is. Niet meer naar het strand gaan is natuurlijk geen optie. Wat je wel kunt doen is je haar beschermen met een haarolie of spray voorzien van UV-filters. Of draag wat vaker een zomers hoedje op het strand. Ook je haren in een knotje draaien kan al helpen.

Gebruik de juiste haarproducten
Er zijn tal van fijne merken die een beschermende haarolie in hun lijn hebben opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan Silk Therapy Original van Biosilk. Zorg er daarnaast voor dat je ook een shampoo, conditioner en eventueel haarmasker gebruikt dat past bij jouw haren. Vaak vind je producten die passen bij een bepaalde haarkleur. In de productlijnen van het merk Maria Nila vind je daarnaast ook haarproducten die passen bij een specifiek haartype. Zo zorg je ervoor dat jouw unieke haardos precies de goede verzorging krijgt. Dat is in de zomer nog eens extra belangrijk.

Vermijd de krultang en föhn een beetje
Juist in het zomerseizoen doe je er goed aan de schadelijke invloeden voor je lokken te beperken. Dit wil je waarschijnlijk niet horen, maar daar vallen ook de föhn, de stijltang en krultang onder. Je haren krijgen al genoeg te verduren van de felle zon; hitte tools zoals een krultang en stijltang kunnen je haar nog eens extra dor maken. Vermijd ook de föhn een beetje. Laat in plaats daarvan je haren lekker aan de lucht drogen in deze tijd van het jaar.

Haarmaskers
Al doe je nog zo je best, het kan alsnog gebeuren dat je lokken dof en beschadigd raken door alle zomerse invloeden. Met de juiste haarverzorging geef je jouw haren weer een stralende glans. Gebruik bijvoorbeeld haarmaskers. Er zijn tal van geweldige haarmaskers te vinden die jouw haren intens verzorgen, hydrateren, voeden of specifiek herstellen. Met zo’n fijne boost kunnen je lokken er weer tegenaan.