Wil jij je hedendaagse garderobe uitbreiden met prachtige kleding uit de jaren 60,70 en 80? Of loop je al in de nieuwste trends waarin vintage jurken en retro tops de boventoon voeren? Laat de geweldige kenmerken uit de mode van de vorige eeuw terugkomen in jouw kledingstijl en koop je retro kleding bij Simsalabim, een uniek en modieus boetiekje in het hart van Groningen.

Maar voordat je naar de kledingwinkel snelt, nemen we je eerst mee in deze blog vol leuke modetips om jouw eigen retrostijl naar boven te halen.

Jouw unieke retro kleding samenstellen bij Simsalabim

Terwijl je al talloze keren naar kaskrakers als Grease of Dirty Dancing hebt gekeken, heb je je niet alleen gefocust op de romantische verhaallijnen. Jij hebt je vooral laten inspireren door de prachtige kledingstijl waar iedereen toentertijd in flaneerde. Maar niet alleen toen, ook nu zien we steeds meer jonge meiden en volwassen vrouwen die de vintage stijl naar de 21e eeuw halen. Zelfs de moderne man draait zich niet om voor een leuke retro vest dat hem doet denken aan de kledingstijl van zijn vader.

En ook jij snuffelt graag tussen de retro kleding bij Simsalabim, op zoek naar pareltjes die jouw unieke stijl representeren. Houd je van speelse prints, een fleurige jurk of een opvallende broek met uitlopende pijpen? Zodra je bij Simsalabim naar binnen loopt, kijk je je ogen uit naar de prachtige vintage kleren die in de rekken hangen. Een aantal pasrondes verder en jij bent geslaagd in het samenstellen van een unieke retro kledingstijl.

Stijlkenmerken van retro kleding

Ben je niet helemaal bekend met de retro kleding die je bij Simsalabim koopt? Dan nemen we je graag mee in een aantal herkenbare kenmerken van de kleding uit de jaren 60, 70 en 80.

  • Waar we ons nu hijsen in skinny jeans, droeg de jeugd vroeger opvallende spijkerbroeken waarvan de pijpen langzaam wijder uitliepen. Boven de knieën sloot de broek netjes aan en verder naar beneden werden de pijpen steeds verder. Zelfs zo wijd dat alleen je tenen onder de broek uit piepten. Die jeans willen we weer vaker zien op straat, dus ga naar Simsalabim om een mooi exemplaar te scoren.
  • Niet alleen uitlopende pijpen, ook een hoge taille was in de jaren 60 tot 80 helemaal in. Een spijkerbroek of kokerrok met een hoge taille was de manier om je heupen te accentueren. Helemaal leuk om je high waist jeans te combineren met een oversized blouse.
  • Want oversized was in de vorige eeuw ook een terugkerende factor. Toffe blouses met opvallende prints, bijzondere kleurcombinaties en mooie details in de knoopjes. De retro blouses die in de 20e eeuw werden gedragen, hangen ook nu weer in de kledingrekken van de meest trendy kledingwinkels. Ga je voor retro kleding bij Simsalabim, dan zul je de toffe prints zeker herkennen.
  • Jasjes, blouses en vesten waren niet af zonder de gepofte mouw. Bekijk je de trouwfoto’s van je ouders eens, dan zul je ongetwijfeld een pofmouw in de bruidsjurk van je moeder terugzien. Schoudervullingen en pofmouwen waren in de jaren 80 helemaal in. En hoewel ze toen misschien iets te veel van het goede waren, zal een subtiel gepofte mouw of een schoudervulling in deze tijd zeker niet misstaan.

Als je je garderobe wilt omvormen tot een retro kledingstijl, dan kun je bovengenoemde stijlkenmerken terug laten komen. Maar zorg wel dat je dicht bij jezelf blijft als je retrokleding koopt bij Simsalabim. Je kunt de vintage stijl bijvoorbeeld heel leuk combineren met kleren en accessoires van nu. En kom je een blouse tegen die wat betreft de kleuren niet in jouw smaak vallen, zoek dan verder naar een retro blouse die wel bij jou past. Uiteindelijk ben jij degene die de retro kleding draagt en voel je je niet goed in een bepaalde combinatie, dan straal je dat direct uit. Zoek daarom naar unieke retro kleding bij Simsalabim die bij je past en waarmee jij op jouw manier de jaren 60, 70 en 80 naar het heden haalt.

Retro kleding bij Simsalabim kopen

Ben jij er klaar voor om je complete kledingkast overhoop te halen en je huidige garderobe te vervangen door retro en vintage kleding. Of pak je het iets minder groots aan door eerst één retro kledingstuk te scoren? Koop je retro kleding bij Simsalabim in Groningen, waar je de mooiste ontwerpen vindt. Ga je voor een mix van stijlen? Bekijk dan ook de Rock en roll kleding in het assortiment van Simsalabim. Met het veelzijdige aanbod aan stijlen en unieke kleren, stel je bij Simsalabim een complete garderobe samen waarin jij je het prettigst voelt.