We hebben er allemaal wel eens last van. We gaan eindelijk op vakantie en tijdens het inpakken van de tas denken we continu dat we iets vergeten zijn. Zolang je je paspoort en een werkende pinpas bij je hebt, kan er in ieder geval niets ergs gebeuren, maar wellicht wil je niet zo basic op pad gaan. Daarom geven we in deze blog een aantal producten die iedere reiziger zou moeten meenemen! 

  1. Maak ruim van te voren een lijstje met je belangrijkste spullen 

Vaak beginnen we te laat met het inpakken van de tas en daarom vergeten we een aantal spullen. Maak daarom altijd ruim een week of 2 van te voren een lijstje met alle belangrijke spullen die je wil meenemen. Denk bijvoorbeeld aan je pinpas, paspoort, visum, etcetera. Maar denk ook aan belangrijke spullen zoals hoortoestel batterijen, smartphone oplader en oordopjes. 

  1. Bereid je ook voor op slecht weer 

Het is niet leuk, maar wel zinnig om je voor te bereiden op slecht weer. Zeker in warme landen is het mogelijk dat het weer plotseling omslaat naar een fikse regen- en onweersbui. Neem daarom een plastic poncho mee in je tas! Deze plastic poncho’s zijn ontzettend goedkoop, licht van gewicht en heel eenvoudig mee te nemen. Ontzettend handig en het neemt geen ruimte in beslag. 

  1. Toiletartikelen 

Als er producten zijn die je écht niet mag vergeten (op al je belangrijke documenten na), dan zijn dat wel je favoriete toiletartikelen. Denk hierbij aan zonnebrand, aftersun, make-up, tandpasta, deodorant, conditioner, zakdoekjes en ga zo maar door. Uiteraard is het ook mogelijk om al deze producten op je bestemming te kopen, maar in de meeste gevallen is het een stuk duurder en weet je niet wat je gebruikt. Je gebruikt toch liever je eigen spullen? Houd wel rekening met het feit dat je toiletartikelen in je handbagage max 100ml mogen zijn en dat het verpakt moet zijn in een plastic zak of tas. Het zou namelijk ook ontzettend zonde zijn als het wordt weggegooid bij de douane. 

  1. Overige accessoires 

Tot slot is het belangrijk dat je je accessoires meeneemt. Denk hierbij aan sieraden, je favoriete zonnebril(len), een klein tasje, een mooie hoed, een aantal boeken en een reis- en taalgids. Je wilt wel weten wat de mogelijkheden zijn tijdens je vakantie en dan is het ontzettend fijn als je een gids op zak hebt. Zo is het een stuk makkelijker om je dagen in te plannen.